Meetingcafe

Scheiding omgeving Culemborg?

Eén op de drie huwelijken eindigt in een scheiding, ook in Culemborg. Dan moet je het eens worden over grote vragen. Zoals: Hoe regelen we de zorg voor de kinderen? Kunnen we straks allebei fijn wonen en hoe verdelen we alles financieel? Het team van De Mare Mediation mediator in Culemborg zorgt voor snelheid, duidelijkheid en rust.

Bij een scheiding in Culemborg hoort een convenant

Veel mensen weten niet wat er bij een scheiding omgeving Culemborg komt kijken. Dat je bijvoorbeeld een convenant moet opstellen dat door de rechtbank goedgekeurd met worden. Of hoe je goede afspraken maakt over de hypotheek, die vervolgens door de bank goedgekeurd moeten worden. Als de bank jullie afspraken niet goedkeurt, kun je weer terug naar de onderhandelingstafel.

Advocaat of mediator?

Jullie kunnen je scheiding regelen met mr. Marieke de Mare zij is zowel advocaat als mediator. Een advocaat is vaak duurder dan een mediator. Een advocaat heeft vaak niet het gemeenschappelijk belang voor ogen. Als jullie er samen uit willen komen dan is een bemiddelaar een goede keuze. Een mediator zorgt ervoor dat jullie de scheiding juridisch, fiscaal, financieel en emotioneel goed afronden.

Financieel advies

Bij De Mare Mediation wordt er intensief samengewerkt met een financieel expert. Op deze manier kan de beste zorg geboden worden en is direct duidelijk of één van de scheidende echtelieden in de woning kan blijven wonen. Ook kan er direct worden doorgerekend wat bijvoorbeeld de gevolgen zijn voor de partneralimentatie. Op deze manier kan gegarandeerd worden dat gemaakte afspraken in één keer goedgekeurd zullen worden door de rechter én de bank. Dat geeft rust en energie voor een nieuwe start.

Geen vechtscheiding

Er zijn altijd twee keuzes als je voornemens bent te gaan scheiden van elkaar. Je kunt het gevecht met elkaar aangaan, of je kunt het gesprek aangaan met elkaar. Van een vechtscheiding is sprake wanneer de ene partij het maximale uit de scheiding wil halen voor zichzelf. Daardoor kom je lijnrecht tegenover elkaar te staan. Ga je echter voor een scheiding waarbij je het gesprek met elkaar aangaat, dan kijk je niet naar de individuele belangen, maar stel je in een gesprek gezamenlijke en haalbare doelen vast. Geven en nemen op weg naar een nieuwe toekomst. Zonder maar toch ook weer met elkaar wanneer er kinderen bij betrokken zijn.