Meeting cafe
Society / Relationships

Het regelen van de uitvaart

Een uitvaart is wel iets waar je goed over na moet denken. Dit is namelijk iets wat je nabestaanden voor altijd van jou zullen onthouden. Wie je was, wat je deed en hoe je bekend wou/wil staan. Het is dus aan jou hoe je jouw dienst wil hebben. Je kan het heel vrolijk een kleurrijk houden, maar ook wat somberder en saaier. Het is natuurlijk wel leuk dat jou persoonlijkheid een beetje weergegeven wordt in je dienst. Zorg er daarom voor dat je een uitvaartorganisatie in dienst neemt die dit weer kan spiegelen. 

Zijn er dingen die er van te voren geregeld kunnen worden? 

Als je weet dat je niet erg lang meer te leven hebt kun je van te voren al een aantal dingen regelen. Als eerste kun je van te voren bepalen hoe je de sfeer van je uitvaart wilt hebben. Welke kleuren vind je mooi, van welke muziek hou je en wat voor kist zou je willen hebben. Dit kan erg confronterend zijn als je dit allemaal voor jezelf uit moet zoeken, maar zo weet je wel zeker dat de dag zo verloopt als dat je het zelf zou willen. En je hoeft je dus ook geen zorgen te maken over dat je afscheid wel of niet verloopt zoals jij dat zou willen.

Veel voordelen 

Dit is niet alleen voor jou fijner, maar ook voor je nabestaanden. Zo hebben zij namelijk een stuk minder te regelen voor de uitvaart dan als jij helemaal niks hebt geregeld voor je uitvaart. Het is natuurlijk ook wel fijn om te weten dat je uitvaart geregeld gaat worden zoals jij dat wilt.