Meeting cafe
Image default
Dienstverlening

Waar krijg ik goed hypotheekadvies in Brabant?

Als u van plan bent een huis te kopen dan komt er veel op u af. Een belangrijke stap is het afsluiten van de hypotheek. Ga voor goed hypotheekadvies in Brabant naar een vertrouwd en ervaren kantoor. Zij kunnen u goed adviseren over alle mogelijkheden om het geld voor de aankoop van uw huis te lenen. Veel mensen kiezen voor een combinatie van bijvoorbeeld een spaarhypotheek, een annuïtaire hypotheek en een aflossingsvrije hypotheek. Het gehele bedrag lenen met een aflossingsvrije hypotheek is niet toegestaan. Dit om te voorkomen dat u als huiseigenaar in de problemen komt als de woning onverhoopt minder waard wordt in de loop der jaren.

Moet ik eigen geld inleggen voor mijn huis?

Bij het hypotheekadvies in Brabant krijgt u ook informatie over de voorwaarden die vandaag de dag gelden voor de aankoop van een woning. Hiervoor moet een deel eigen geld worden ingelegd. De kosten die u moet betalen, de ‘kosten koper’ mag u niet mee financieren met de hypotheek. Het gaat doorgaans om zo’n 10% van de aankoopprijs. Als uw inkomen niet voldoende is om het gehele bedrag te lenen zal uw adviseur in de regio Bergen op Zoom u voorrekenen hoeveel eigen geld u moet inleggen om het huis toch te kunnen kopen. Ouders mogen hun kinderen hiervoor een belastingvrije schenking doen van maximaal 100.000 euro.

Wat kan ik doen als mijn rente hoog is?

Heeft u enkele jaren geleden een hypotheek afgesloten? Baas Assurantiën, een vertrouwd adres voor hypotheekadvies in Brabant, kan voor u nagaan of u in aanmerking komt voor rentemiddeling. De rente wordt dan niet zo laag als wanneer u vandaag een hypotheek zou afsluiten, maar wel een stuk lager. Dit kan honderden euro’s per maand schelen. Maak dus een afspraak bij het kantoor in Bergen op Zoom om dit te bespreken. De oversluitkosten verdient u doorgaans gemakkelijk terug.

https://baasassurantien.nl/