Meeting cafe
Image default
Dienstverlening

Hoezo is je meterkast zo vochtig en kan dat kortsluiting veroorzaken?

De meterkast kan best vochtig zijn doordat er veel temperatuurverschillen zijn in de meterkast. De temperatuurverschillen komen, doordat de kabels veel elektriciteit bevatten en zo wordt de meterkast warmer. Het wordt wel alleen warmer op de plekken van de draden en niet dus erboven en eronder. Je hebt ook een waterleiding meestal in je meterkast en dat hoort koud te zijn maar de rest van de meterkast is dus wel warm en daardoor is ook een grote kans dat het komt. Je meterkast wordt dus warmer door waterdamp dat omhoog gaat en zo ontstaat druppeltjes in de meterkast.

Hoe voorkom je dan vochtigheid in de meterkast 

Je kan vochtigheid/damp voorkomen door de meterkast goed te isoleren. Het isoleren van de leidingen en je kan nog een ventilatie in de meterkast doen, zodat de meterkast niet te warm wordt en zo dus geen temperatuur verschillen gaan ontstaan in je huis. Je kan ook nog een lekkende watermeter hebben. Je moet goed kijken of het lekt en als het lekt dan moet je het apparaatje vervangen en als je dat niet doet dan blijft het apparaatje natuurlijk lekken. Je kan dan kortsluiting krijgen als je het water ook niet steeds wegveegt maar je gaat natuurlijk niet steeds bij de meterkast staan met een doek in je handen.

Meterkasten verbeteren

Je kan het best veel dingen isoleren. Je kan je leidingen isoleren, je kan de muren vullen en de meterkast isoleren. Je kan ook nog een betere deur in de meterkast doen, zodat de warmte of koude lucht in de meterkast komt. Wanneer je een elektricien belt die komen dan naar je toe en die gaan dan kijken wat je het best kan isoleren en gaan zien waardoor het probleem komt in de meterkast.