Meeting cafe
Society / Relationships

Weten wat er in en rondom uw woning plaatsvindt?

Een toename van de welvaart gaat meestal ook gepaard met een toename van het aantal inbraken. U kent vast iemand die ervaring heeft met dit soort voorvallen. Er is gebleken dat vooral tussen 3 en 4 uur ’s nachts wordt toegeslagen. Twintig procent van de nachtelijke inbraken vinden tussen bovenstaand tijdstip plaats. Tussen vijf en zes uur ochtend is het meestal rustiger. Niet alleen tijd speelt een grote rol bij dit soort voorvallen maar ook welke dag het is in de week.

 

In het weekend komen de meeste inbraakmeldingen binnen heeft de politie geconstateerd, dit is wel merkwaardig omdat men vooral in het weekend thuis is. Woensdag blijkt het rustigst te zijn met dertien procent minder meldingen dan zaterdag. De drukste maand is december met 22 duizend meldingen ook andere donkere maanden zoals januari en november staan hoog in het rijtje. In de winter is het donker in de nacht, ideaal om toe te slaan als inbreker. De zomer is minder populair aangezien het langer licht is dan donker, vandaar dat de maanden juni en september het rustigst is. 

 

De stad met de meeste woning inbraken is Rotterdam waarvan 87% van de inbraakmeldingen, woninginbraak meldingen zijn.  De regio’s oost en Noord-Nederland worden het hardst getroffen. De bedrijf inbraakmeldingen in het noorden en oosten van het land liggen ruim 22% hoger dan in Rotterdam.

 

Met al deze onrust stellende informatie is het belangrijk om uw huis te beveiligen, zeker als u in het bezit bent van waardevolle spullen. Camera beveiliging dient zowel als preventief middel als oplossingsmiddel, zichtbare camera’s maken u woning of pand minder aantrekkelijk voor inbrekers omdat de opsporingskans hoger is. een alarminstallatie kan ook als afschrikmateriaal gebruikt worden. Er zijn verschillende technieken, soorten en maten die u kunt aanschaffen. Het is belangrijk dat u de camera’s op strategische plekken plaatst waar de daders makkelijk zichtbaar zijn. Want voorkomen is beter dan genezen.

https://www.groenewegendelft.nl/