Meeting cafe
Society / Relationships

Een ooglidcorrectie, waarom?

Waarom zit je eraan te denken om een ooglidcorrectie te nemen? Een ooglidcorrectie is een beslissing die niet licht genomen moet worden. Een oogchirurg zal wel echt in de huid boven en/of onder het oog moeten snijden, en dan moet je maar hopen dat er geen complicaties optreden waardoor je een droog oog krijgt bijvoorbeeld, of een ontsteking. Nee, een ooglidcorrectie is een beslissing die goed overwogen moet worden, waarbij alle factoren meegenomen worden zoals de reden waarom, welke kliniek, de veiligheid van de ingreep enzovoorts.

Een ooglidcorrectie voor jezelf

Het kan voorkomen dat je een ooglidcorrectie wil nemen omdat je vindt dat je er ouder uitziet dan je daadwerkelijk bent. De rimpels komen op en je voelt je geen dag ouder dan 25. Wat doe je dan? Je lichaam reflecteert niet meer hoe je je voelt. Ik ben persoonlijk van de mening dat mensen niet meer zo bang moeten doen over oud worden en er oud uitzien. Iedereen wordt toch oud? Een oude leeftijd bereiken is juist iets om trots op te zijn, en de rimpels die erbij komen kijken een symbool van doorzettingsvermogen en het kunnen van de mensheid om onze levensspanne zodanig te vergroten. Als je dus een ooglidcorrectie wil nemen omdat je je oud voelt, dan zou ik het afraden want het is niet alsof een ooglidcorrectie het ouderdomsproces stopt of terugdraait. Het is veel gezonder om je uiterlijk te accepteren zoals die is, dan wordt je ook niet meer geplaagd door gevoelens van ontevredenheid over je uiterlijk en ben je een gelukkiger mens.

Een ooglidcorrectie omdat het kan

Een ooglidcorrectie is aldus een beslissing waar goed over nagedacht mag worden. Doe je het voor jezelf, en niet omdat je denkt dat anderen je er beter door gaan behandelen? Als dat laatste het geval is, dan moet je misschien andere vrienden en een andere omgeving gaan zoeken, als ze je zo beoordelen op je uiterlijk. Jij bent gewoon mooi zoals je bent, ooglidcorrectie of niet. Denk er daarom eerst goed over na, want het is niet iets wat je terug kunt draaien of terugnemen.