Meeting cafe
Society / Relationships

Nieuwere auto’s vaak hoger geprijsd door camera’s

Toen ik laatst opzoek was naar een nieuwe auto viel mij iets bijzonders op, auto’s die achteruitrij cameras bevatten zijn over het algemeen duurder dan auto’s die geen achteruitrijcamera hebben. Dit is natuurlijk logisch, je betaald voor wat je krijgt, maar is het prijsverschil tussen beide auto’s ook even groot als de prijs van een losse achteruitrijcamera? Gemiddeld hebben meer dan 50% van alle nieuwe auto’s die uitgegeven zijn na 2017 een achteruitrijcamera, ingebouwd of als toevoeging, deze camera zou moeten helpen bij het achteruit inparkeren en inschatten van situaties achter de auto zelf. Hiermee kan de bestuurder, zonder over zijn schouder te hoeven kijken, zien wat er achter hem gebeurd én controle hebben over het blikveld van voor de auto zelf.

Een verscheidenheid aan onderzoeken heeft aangetoond dat het hebben van een achteruitrijcamera voordelig is voor de bestuurder en de weg veiliger maakt, nu is de vraag voor meeste mensen: Is zo’n ding het wel waard? Hier zijn twee antwoorden voor die beide afgaan op de basering tussen het heden en de toekomst. Ben jij een beginnende bestuurder en denk jij dat je in de toekomst misschien kap/bumperschade gaat oplopen vanwege het incorrect achteruitparkeren? Dan is het aanschaffen van een achteruitrijcamera een goed idee, aangezien dit aanzienlijk minder kost dan het vervangen van je kappen of bumper en het veiliger is voor de personen om je heen, mitst er nog een ongeluk gebeurd in de toekomst. Voor de ervaren bestuurder die weinig tot geen schade heeft opgelopen in zijn auto carrière en verwacht dat dit ook niet gaat gebeuren is dit geen fatsoenlijke keuze, aangezien er geld wordt uitgegeven voor een probleem dat er niet aan zit te komen.

Voor het aanschaffen van de beste achteruitrij camera’s kan er verwezen worden naar achteruitrijcamerawinkel.nl, zij verkopen verschillende achteruitrijcamera’s en sensors voor scherpe prijzen. Ook monteren ze de camera’s voor u in uw bumper, hierdoor zit de camera veilig vast en kan die niet worden gestolen.