Meeting cafe
Society / Relationships

Geen spijt van mijn bovenooglidcorrectie

Wat heb ik spijt dat ik niet veel eerder een bovenooglidcorrectie heb laten doen. Veel te lang heb ik erover nagedacht. Een ooglidcorrectie is niet iets dat je zomaar doet. Het zijn toch je ogen voor je gevoel waar in gesneden wordt. De programma’s op tv waarin het gaat over plastische chirurgie waarbij het fout is gelopen, helpen ook niet mee. Oké, misschien zijn dat wel allemaal extreme voorbeelden waar ik me door heb laten leiden. Ik was dus vooral bang. Bang voor de ingreep. Bang of ik na afloop wel blij zou zijn met de bovenooglidcorrectie. Bang dat ik mezelf niet meer herkende. Bang voor de pijn. Bang voor de herstelperiode. Ja, ik was overduidelijk bang. Daarnaast twijfelde ik toch ook of het echt wel zo nodig was.

Een bovenooglidcorrectie alleen door de beste

De bovenooglidcorrectie heb ik uiteindelijk na vele jaren van bang zijn, toch laten doen. Op advies van mijn vriendin. Die al jaren eerder haar angst had weten te overwinnen en nog steeds dolblij was met het resultaat van haar bovenooglidcorrectie. Ze verwees me naar Ooglift in Maarsen. Vooral de vele operaties die Dr. Geerling had uitgevoerd, trokken mijn specifieke aandacht. Er zijn natuurlijk vele klinieken waar je terecht kan voor een bovenooglidcorrectie. Maar zijn immense ervaring gaf voor mij de doorslag.

Bijzonder: Al tijdens het intakegesprek voor de bovenooglidcorrectie maakte ik kennis met de chirurg

Tijdens het intakegesprek voor de bovenooglidcorrectie, maakte ik al kennis met de chirurg Dr. Geerling. Dat vond ik heel bijzonder. Hij zorgde er direct voor dat ik me op mijn gemak voelde. Hij hoorde vast mijn angst tijdens ons gesprek. Hij gaf aan dat hij elke ooglidcorrectie bijzonder vindt. Of het nu een bovenooglidcorrectie is of een onderooglidcorrectie. Elke patiënt is anders en zal anders benaderd moeten worden. Hij nam echt de tijd om me van heldere en duidelijke informatie te voorzien over de ingreep. Hij gaf me uitleg over het te verwachten resultaat, de bovenooglidcorrectie zelf en de nazorg.

De bovenooglidcorrectie had ik jaren eerder moeten doen

Na de bovenooglidcorrectie had ik helemaal geen last van bloedingen, waardoor ik direct naar huis mocht. De herstelperiode liep gesmeerd, veel beter dan ik vooraf had durven hopen. Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik niet jaren eerder deze stap heb durven zetten. Dat had me veel ellende bespaard.