Meeting cafe
Image default
Eten en drinken

Voordelen van cafeïnevrije koffie?

Cafeïnevrije koffie drinken heeft verschillende voordelen, zoals:

  • Cafeïnevrije koffie bevat nog wel wat cafeïne, maar minder dan gewone koffie.
  • Cafeïnevrije koffie is een goede keuze voor mensen die hun cafeïne inname willen beperken.
  • Decaf koffie heeft dezelfde gezondheidsvoordelen als gewone koffie, waaronder antioxidanten en andere voedingsstoffen. Ook helpt koffie bij het verminderen van risico op diabetes type 2 en hartaandoeningen.
  • Decaf koffie is ook lager in calorieën en bevat geen suiker of andere toevoegingen.
  • Cafeïnevrije koffie is net zo effectief als gewone koffie in het stimuleren van je humeur en mentale alertheid.

Dus daar heb je het! Enkele van de voordelen van cafeïnevrije koffie. Cafeïnevrije koffie is een prima keuze voor wie zijn cafeïne inname wil beperken maar toch wil genieten van de smaak en de gezondheidsvoordelen van koffie.

Gezondheidsvoordelen van koffie drinken?

We weten allemaal dat koffie ons ’s morgens een broodnodige energieboost geeft, maar wist je dat er eigenlijk ook enkele gezondheidsvoordelen zijn van koffiedrinken?

Studies hebben aangetoond dat koffie de hersenfunctie kan helpen verbeteren, en ook bescherming kan bieden tegen aandoeningen als de ziekte van Alzheimer en dementie. Koffie is ook een goede bron van antioxidanten, die je cellen kunnen helpen beschermen tegen schade.

Behalve de gezondheidsvoordelen kan koffiedrinken je ook alerter en wakkerder doen voelen. Dus als je je ’s morgens moe voelt, grijp dan naar een kopje koffie!

Filterkoffie of koffiebonen?

Er zijn twee soorten cafeïnevrije koffie: filterkoffie en koffiebonen. Beide hebben hun eigen voordelen, dus het hangt echt af van je persoonlijke voorkeur.

Filterkoffie wordt gemaakt door heet water door de gemalen koffie te laten lopen, waardoor de cafeïne wordt verwijderd. Dit type koffie behoudt nog iets van de smaak en het aroma van gewone koffie.

Decaf koffiebonen worden cafeïnevrij gemaakt door middel van een chemisch proces, waardoor meer cafeïne wordt verwijderd. Dit type koffie heeft minder smaak en aroma dan gewone koffie.

Filterkoffie is over het algemeen minder duur dan koffiebonen, en het is ook makkelijker om voorverpakte cafeïnevrije filterkoffie te vinden in de supermarkt. Aan de andere kant, koffiebonen bieden een intensere smaak en aroma, en u kunt ze voor elk kopje vers malen.

Tip: de koffiebonen, filterkoffie en specialty koffie van Eddy’s Coffee!