Meeting cafe
Image default
Banen en opleidingen

Voorkom het kiezen van de verkeerde studie

In Nederland zijn er enorm veel verschillende studies te kiezen, ongeacht welk niveau studie je graag wil gaan doen. Een keuze maken tussen al deze studies kan dan ook nog wel eens heel erg lastig zijn voor sommige mensen. De verkeerde studiekeuze wil je ook niet graag maken, want dat zal vaak niet al te goedkoop zijn om te doen. Om dit te voorkomen is gebruik maken van professioneel studiekeuzeadvies erg verstandig om te doen. Door hier gebruik van te maken zul je minder twijfels hebben bij je studiekeuze en ook is de kans groter dat je de juiste keuze zal gaan maken.

Ontdek zelf wat het beste bij je past

Tijdens het volgens van een studiekeuzeadvies traject zul je jezelf veel beter leren kennen. Hierdoor zul je tegelijkertijd er dus ook achter komen welke opleiding het beste bij je past. Zo’n studiekeuzeadvies traject valt te volgen bij een studiekeuze adviesbureau. Bij een studiekeuze adviesbureau werken professionals die de juiste kennis hebben om je te helpen bij het maken van een studiekeuze. Deze professionals zullen je niet vertellen wat de beste keuze voor je zal zijn, maar laten je zelf ontdekken wat het beste bij je past. Dit zal gedaan worden in ongeveer zeven gesprekken. Hoe lang het traject daadwerkelijk duurt verschilt per persoon.

Voor iedereen een persoonlijk traject

Bij het kiezen van een studie is het niet alleen maar belangrijk dat je goed weet wat de gekozen studie inhoudt. Ook is het erg belangrijk om te weten waarom je specifiek voor die studie kiest. Het studiekeuzeadvies traject zal dan ook alleen maar bestaan uit persoonlijk gesprekken en niet uit testjes. Door persoonlijke gesprekken kom je namelijk pas echt goed erachter wat bij je past. Bij simpele testjes zal dit niet zo zijn en dus wordt daar ook geen gebruik van gemaakt bij een studiekeuze adviesbureau. Een studiekeuzeadvies traject zal volledig op ieder persoon aangepast worden om het traject zo goed mogelijk te laten verlopen.

Begin altijd met een oriënterend gesprek

Veel mensen die een studiekeuzeadvies traject hebben gevolgd zijn vaak erg tevreden met hoe alles verlopen is. Vaak komt dit doordat het traject echt persoonlijk op iedereen was aangepast waardoor het een leuk en comfortabel traject is om te volgen. Als je er nog niet helemaal zeker van bent of je wel een volledig studiekeuzeadvies traject wil gaan volgen, dan kun je er ook voor kiezen om eerst alleen een oriënterend gesprek te houden. Tijdens dit gesprek zul je erachter komen of het traject een goede keuze voor je zal gaan zijn. Mocht dit niet zo blijken te zijn, dan kun je het altijd laten bij het oriënterende gesprek.

 

 

 

https://septemberadvies.nl/studiekeuze/