Meeting cafe
Image default
Eten en drinken

Hoe maak je de lekkerste pannenkoeken?

Pannenkoekenbakken is in principe niet moeilijk. Je moet net even weten wat je allemaal in huis moet hebben en hoe je ze klaar moet maken. Naast een basisrecept pannenkoeken heb je natuurlijk veel mogelijkheden om je pannenkoek extra lekker en gezond te maken door het toevoegen van ingredienten of door gebruik te maken van voedzame en gezonde ingredienten.

Een goede Pannenkoek pan

Om een goede pannenkoek te bakken is het belangrijk om een goede pan te gebruiken. Dit zorgt er voor dat je hem goed klaar kunt maken. Als je regelmatig wilt gaan bakken dan kun je natuurlijk gaan voor de beste pannenkoekenpan.

Voordat je een pan gaat aanschaffen is het goed om er op te letten dat niet alle pannen geschikt zijn voor alle ondergronden. Als deze wel geschikt is om te gebruiken voor alle ondergronden dan kun je de pan zowel op gas, inductie als elektrisch gebruiken. Een goede pan is verder voorzien van een antiaanbaklaag. Pannen heb je daarnaast in verschillende doorsnedes, 24/25cm is een veel gebruikt formaat voor een pannenkoekenpan.

Verder kun je in de pan natuurlijk ook andere dingen klaarmaken zoals een ei bakken.

Pannenkoekmix

Je hebt verschillende soorten pannenkoekenmix. Je kunt mix zelf maken met bloem, melk, eieren en zout als basisrecept. Veel mensen kiezen echter voor een kant en klaar mix uit de winkel. De meest gezonde mix is een mix met volkorenmeel en zonder toegevoegde suikers. Soms worden er wel rozijnen, stukjes appel of banaan aan de mix toegevoegd. Je kunt ook omwisselen door gewoon mix te maken en de rozijnen of andere extras toe te voegen aan de pan als je de mix net in de pan hebt gedaan en dus nog zacht in de pan zit. Voeg dan een paar rozijnen verspreid over de pannenkoek toe en zo kan je die eenvoudig meebakken.

Pannenkoek beleggen

Naast de variatie in de mix kun je naast een standaard pannenkoek je pannenkoek ook heerlijk beleggen met bijvoorbeeld suiker, stroop, kaas, kaas en stroom, jam, aarbeien en ijs, kaneel, plakjes banaan met chocopasta.