Meeting cafe
Image default
Bedrijven

De invloed van social media

Iedereen heeft tegenwoordig wel een telefoon op zak. Met een telefoon is heel erg veel mogelijk, waaronder het gebruik maken van social media. Social media bestaat uit verschillende platformen waarop je foto’s en video’s kan plaatsen van je zelf of de omgeving. Door het plaatsen van deze beelden kunnen al je vrienden zien wat je op dat moment aan het doen bent. Dit kan op veel manieren invloed hebben.

 

Nadelen van social media

Er zijn helaas veel nadelen aan social media. Het eerste nadeel is dat alles vastligt, als je eenmaal iets geplaatst hebt op het internet, kan het nooit meer eraf worden gehaald. Ten tweede kost social media heel erg veel tijd. Je kan er namelijk aan verslaafd raken en hierdoor veel uren van je dag mee inleveren. Ook als bedrijf kost social media heel erg veel tijd, je kan namelijk met social media mensen beïnvloeden om sneller een product bij jou bedrijf te kopen. Je kan als bedrijf bijvoorbeeld animatiefilmpje laten maken, dit animatiefilmpje dat je hebt laten maken kan mensen dan stimuleren om naar je bedrijf te komen.

 

Het allergrootste nadeel van social media is het pestgedrag wat erop wordt vertoond. Omdat veel mensen op anonieme wijzen social media gebruiken, worden als snel dingen gedaan en gezegd die niet kunnen. Er kan gepest worden, gedreigd worden en er kan agressie getoond worden. Veel mensen worden hierdoor emotioneel geraakt en het kan hierdoor absoluut je leven veranderen.

 

Voordelen van social media

Er zijn natuurlijk ook voordelen aan social media; de snelheid, de interactie, het bereik en de kosten. Ook kan social media worden ingezet door bedrijven als communicatiemiddel en als marketinginstrument. Ook kunnen mensen veel geld verdienen op social mediakanalen zoals Instagram en facebook, deze mensen worden ingezet door bedrijven omdat zij veel bereik hebben.

 

https://animatievideokoning.nl/animaties-maken/