Meeting cafe
Image default
Bedrijven

Alles over netwerkbekabeling

Netwerkkabels worden gebruikt om gegevens en informatie te verbinden en over te dragen tussen computers, routers, switches en storage area networks. Deze kabels die u van electrostore 24 kunt krijgen, zijn in wezen de drager of media waardoor gegevens stromen.

Er zijn verschillende soorten communicatiekabels en het juiste type dat moet worden gebruikt, hangt af van de structuur en topologie van de algehele architectuur van het systeem. De meest gebruikte typen communicatiekabels worden gedomineerd door wat wordt aangeduid als “twisted pair-kabel”. In lokale netwerken; typisch kantooromgevingen, winkels en commerciële locaties, is koperen communicatie bekabeling, d.w.z. twisted pair-kabel, verreweg het meest gebruikte type kabel.

Twisted Pair en glasvezelkabel

Twisted pair-kabel wordt in veel ethernet netwerken gebruikt. Bestaande uit vier paar dunne draden of geleiders, deze ‘draden’ of geleiders, bevinden zich in de isolatie of buitenmantel van de kabel. Elk paar is gedraaid in verschillende extra wendingen. Deze wendingen zijn ontworpen om interferentie van andere apparaten en inderdaad van andere aangrenzende kabels te voorkomen. Glasvezelbekabeling wordt gespecificeerd waar hoge bandbreedtes nodig kunnen zijn; vooral in de datacenter omgeving en waar een installatie een hoge capaciteit vereist, meestal een ziekenhuis, luchthavens, banken. Glasvezelbekabeling is echter hard op weg om het medium bij uitstek te worden voor elke installatie die grote hoeveelheden gegevens verzendt. Er zijn andere soorten kabels, d.w.z. coaxkabel, multi pair-kabel en natuurlijk andere soorten media, zoals draadloos, ook wel wifi genoemd.

SMF (single-mode fiber) en MMF (multi-mode fiber) optische kabel

Deze kabel draagt ​​slechts een enkele lichtstraal. Dit is betrouwbaarder en ondersteunt een veel hogere bandbreedte en langere afstanden dan de MMF-kabel. Deze kabel gebruikt een laser als lichtbron en zendt licht met een golflengte van 1300 of 1550 nanometer uit. Aan de andere kant draagt ​​MMF-kabel meerdere lichtstralen. Door meerdere bundels draagt ​​deze kabel veel meer data dan de SMF kabel. Deze kabel wordt gebruikt voor kortere afstanden. Deze kabel gebruikt een LED als lichtbron en zendt licht met een golflengte van 850 of 1300 nanometer uit.