Meeting cafe
Image default
Bedrijven

Waar wonen de rijke mensen?

Wie droomt ervan om miljonair te zijn? Tegenwoordig is het met alle inflatie natuurlijk al minder bijzonder om miljonair te zijn dan vroeger, maar nog steeds klinkt het woord miljonair voor veel mensen als prachtige muziek in de oren. Tenminste in de zin van: zelf miljonair worden. Waar zitten eigenlijk nu die miljonairs in Nederland? Hoe zit het eigenlijk met de rijkdom wereldwijd? Ben je daar benieuwd naar? Check dan dit artikel, dan heb je daar een antwoord op.

Volgens het CBS

Waar zouden we zijn zonder het CBS? Een goede vraag, en ook hier klopt het weer. Het CBS heeft het namelijk uitgezocht, hoe het zit met de verdeling van het aantal miljonairs ten minste in voor Nederland. Volgens de cijfers van het CBS over 2019, wonen er de meeste miljonairshuishoudingen in Noord-Holland. Hier is namelijk 3,8 % van de huishoudingen een miljonairshuishouding. Daarbij zijn de gemeente Bloemendaal, Laren en Blaricum het sterkste vertegenwoordigt.

Aantal miljonairs Limburg

Aantal miljonairs Limburg. Wil je weten hoe het met het aantal miljonairs in Limburg zit? Dat kun je lezen in de limburgsekrant. Het aantal miljonairs Limburg is wel een stuk lager dan in Noord-Holland. Met name in bijvoorbeeld Kerkrade, Brunssum en Landgraaf zijn er niet zoveel miljonairs.

Miljardairs Nederland

Ja ook in Nederland hebben we miljardairs, 45 om precies te zijn (Quote 500, 2020). De vijfhonderd rijkste Nederlanders zijn zelfs nog met een vijfde van hun vermogen rijker geworden. Dit geeft natuurlijk wel te denken, in een land waar we nog midden in het toeslagenschandaal zitten.

Wereldwijde verspreiding van de miljardairs

Op de website van Business insider kun je lezen dat 30% van alle miljardairs in slechts dertig steden verblijven. De tien steden met de meeste miljardairs? Dit zijn ze:

  1. New York
  2. Hongkong
  3. San Fransisco
  4. Moskou
  5. Londen
  6. Peking
  7. Singapore en Los Angels
  8. 9 Dubai en Mumbai

Daarbij zou je kunnen zeggen dat het in Mumbai wel een erg triest gegevens is, want meer dan de helft van de bevolking woont daar in sloppenwijken. Het contract tussen arm en rijk is dus enorm groot daar. Niettemin kun je niet één op één zeggen, dat rijkdom ten koste gaat van anderen. Je kunt wel zeggen dat de rijken het vermogen hebben, om mensen te helpen om uit de armoede te komen.

https://limburgsekrant.nl/miljonairs-in-limburg-toegenomen/