Meeting cafe
Image default
Bedrijven

Zo wordt jij een duurzame koffiedrinker!

Koffie, de vloeistof waar we naam snakken zodra de dag begint. We houden van koffie. En bij elke relatie is het zo dat een duurzame relatie gelijk staat aan een goede relatie. Als je echt gek bent op koffie dan zorg je er ook voor dat de koffie duurzaam en eerlijk is van teelt tot bij jou in de koffiemok.

Helaas worden er vandaag de dag 400 miljoen wegwerpkoffiekopjes weggegooid, per dag! En dit wordt alleen maar meer zolang de populatie groeit en hier niets aan doet! Daarom is het belangrijk om op wereldwijd niveau het koffiedrinken te handhaven en ervoor te zorgen dat onze planeet tegen die consumptie kan. Dat betekend dus, duurzaam koffiedrinken.

Koop eerlijke en biologisch gecertificeerde koffie

Het kopen van bonen die Fair Trade en Biologisch gecertificeerd zijn, heeft een enorme impact op de wereldwijde duurzaamheid van koffie.

Fair Trade-certificering zorgt ervoor dat de koffie die je drinkt, is verbouwd door boeren die een eerlijk, leefbaar loon ontvangen terwijl ze hard werken om koffiekersen te extraheren in koffieproducerende regio’s over de hele wereld, zoals Ethiopië of Colombia. Fair Trade-koffie wordt verbouwd onder eerlijke arbeidsomstandigheden, elimineert kinderarbeid en maakt gebruik van duurzame landbouwpraktijken, waardoor de milieuschade aan koffieproducerende gemeenschappen wordt verminderd. Ten slotte geeft certificering boeren toegang tot directe handel en transparantie op de wereldwijde koffiemarkt, zodat ze kunnen concurreren om eerlijke prijzen voor hun bonen te krijgen en geld te investeren zoals zij dat nodig achten voor hun families en lokale gemeenschappen.

Net zoals Fair Trade-regelgeving koffieboeren beschermt, beschermt biologische certificering het koffieteeltland zelf. Biologische landbouwpraktijken houden uw koffie vrij van schadelijke chemicaliën, zoals pesticiden, herbiciden en fungiciden, die kanker en andere gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Er zijn gezondheids- en smaakvoordelen aan het drinken van biologische koffie: het bevat vitamines, mineralen en antioxidanten die de hersenfunctie, focus en energie ondersteunen, en het smaakt met sprongen beter dan conventionele koffie. (Het is het zoete levenselixer!)

Biologische koffie voorkomt ontbossing en armoede in koffieteeltgebieden door duurzame landbouwpraktijken te promoten, en het zorgt voor de veiligheid van koffieboeren door te garanderen dat ze niet worden blootgesteld aan door chemicaliën geteisterde bodems. Koffieboerderijen en koffieboeren verdienen beter.

Nespresso cups van De Koffiejongens

Als je graag duurzame koffie wilt, bekijk dan eens deze 100% biologisch afbreekbare Nespresso cups van De Koffiejongens. De Koffiejongens staan voor je klaar met een duurzame oplossing voor de normaal niet zo duurzame Nespresso cups.

https://dekoffiejongens.nl/nespresso-koffiecups/