Meeting cafe
Woning en Tuin

Interieurtrends van 2020

Ben je op zoek naar wooninspiratie, woonideeën of tips om de inrichtingen van je huis te stylen? Er komen een aantal trends vanuit het vorige jaar, en er zijn nieuwe trends. Zo vragen ze je vaak om uit je comfort-zone te stappen en iets compleet nieuws te proberen. Ben jij benieuwd naar deze woontrends? Ontdek hier drie van de laatste woontrends van 2020.

 

Volle ronden vormen

Rechte vormen zijn niet meer van deze tijd, ronde vormen daarentegen kunnen tegenwoordig met alles gecombineerd worden. In 2019 werden we al overspoeld met interieurs vol met ronde, vrouwelijke vormen. Ook in 2020 trekken we deze trend door. Ronde vormen zijn sierlijk en vernieuwend. Een ronde bank, eettafel of hanglampen je kan het zo gek niet bedenken of het is er. Maar onthoud, niet je gehele interieur hoeft te bestaan uit ronde vormen.

 

Statement items met een kleurtje

Iets wat we dit jaar heel veel zien zijn over de top kleuren, patronen, geometrische vormen en meubels. Contrasterende kleuren hoeven er niet verkeerd uit te zien, je moet ze alleen goed combineren. Een koraal kleurige vaas of een okergeel kussen kunnen perfect gecombineerd worden met aarde kleur, lichtgrijs of gebroken wit. Wees niet bang om iets nieuws uit te proberen. Gooi er je eigen sausje overheen. Jij bent immers degene die er elke dag naar kijkt.

 

Duurzaam design

In 2020 wordt er nog vaker gekozen voor een ‘duurzame’ levensstijl en dus duurzame meubels. De consument is zich steeds meer bewust van zijn omgeving en wat ze consumeren. Als meubels dan mooi zijn, niet uit een fabriek komen en ook nog een jaren mee gaan, dan vindt de consument het niet erg om daar meer aan uit te geven. Vergeet dat niet om je oude meubels nog een tweede kans te geven door ze gratis te laten ophalen of weg te brengen naar de kringloopwinkel.

Is jouw huis toe aan vernieuwing? Stap uit je comfort-zone en probeer iets wat je normaal niet zo snel zou doen.