Meeting cafe
Society / Relationships

Verschillende soorten websites

Als beginnende ondernemer moet je goed weten wat voor soort website je voor je klanten gaat maken. Per bedrijf geldt er een ander soort website. Een bedrijf wat zijn diensten verkoopt wil natuurlijk geen uitgebreide webshop zoals bol.com. De veranderingen in de online wereld gaan snel en om de meeste effectieve keuze te maken voor een website voor je onderneming hebben wij een lijst opgesteld met daarin verschillende soorten websites die je kan laten maken een applicatie ontwikkelaar, of je kan er voor kiezen om het zelf te doen.

Corporate site

Een corporate site is een site die ondersteuning biedt op het vlak van communicatie tussen de klant, medewerkers, pers en aandeelhouders. Het doet erg lijken op een groot forum

Brand site

Een brandsite of ook wel een merksite genoemd, gaat puur over het merk van een bedrijf. De websites zijn vaak interactief en laten je kennis maken met het verhaal van het merk. Het doel van z’n website is het promoten van het merk en meerdere gebruikers te krijgen. Een brand  site is een website met daarop veel informatie over het gehele merk. Het is informatie op die op een aantrekkelijke manier verwoord wordt zodat jij je zal gaan binden aan het merk. Op een brandsite is het niet de bedoeling dat je producten zal kopen. Neem bijvoorbeeld de website van McDonalds

Webshop

Een webshop laten bouwen is een van de meest populaire vragen die websiteontwikkelaar ontvangen. Bijna elke beginnende ondernemer wil zijn producten en diensten ook online verkopen. De perfecte manier om dat te doen is natuurlijk via een webshop. Een webshop is 24/7 open en kan gemakkelijk honderden orders verwerken.

Inhoud site

Een inhoudssite is een site die zich voornamelijk richt tot het verstrekken van informatie voor een bepaalde doelgroep of situatie. Een inhoudssite is bijvoorbeeld nu.nl of een andere nieuws aanbieder.

https://www.edit4u.nl/