Meeting cafe
Society / Relationships

Scandinavië

Scandinavvie is de naam van het gebied in het noorden van Europa. Scandinavie is niet 1 land, maar bestaat uit meerdere landen die samen een politieke bond hebben. De landen die bij Scandinavie horen zijn Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken en Ijsland. Deze landen zijn ook lid van de Noordse Raad; oftewel de Nords.

In Scandinavie spreken ze de talen die gewoon in het land voorkomen, zoals Deens en Zweeds. Door de grote variatie van landen, zijn er veel tradities en culturen die Scandinavie kent. Zo heb je heb je het Zweedse Lichtjesfeest op 13 december, met veel lekkernijen zoals chocolade paas eieren die we in Nederland ook kennen.

Wat we in Nederland ook kennen, is de Scandinavische stijl. Dit heeft niks te maken met feestdagen of tradities, maar als je in de Ikea loopt, zie je gelijk wat ik bedoel. De scandinavische stijl is een stijl van het huis inrichten, op een manier dat het lijkt alsof het huis ademt. Scandinavische kleuren zijn vaak lichte kleuren die heel neutraal worden gebruikt in de inrichting. De ruimte is vaak heel erg open, en er worden verschillende kamerplanten in de inrichting gebruikt. Deze inrichting is heel erg luchtig, en is een groot kenmerk van Scandinavie, want de inrichting is net zo luchtig als de mensen daar.

De mensen van Scandinavie zijn de gelukkigste mensen op aarde, volgens onderzoek van het National Geographic. Dit komt door dat de gemeente de mensen volledig steunt, en niemand zich zorgen hoeft te maken om armoede. De scholen zijn zonder stress en zonder systemen waar je geforceerd bent om te presteren, en Scandinavische mensen zijn heel erg open. Vaak genoeg word je door vreemde mensen aangesproken die gewoon over koetjes en kalfjes willen praten, en je wordt niet raar aan gekeken als je besluit om vrienden te worden met iemand die je pas net vijf minuten kent.

 

 

 

 

 

 

http://moosefarg.nl